Priznanje Mladi manager
| Članek je bil prebran 1.700 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Priznanje Mladi manager je eno od številnih priznanj, ki jih podeljuje slovensko Združenje managerjev, ki je v letu 2019 praznovalo 30 let obstoja.

O Združenju Manager

Združenje Manager je nastalo 18. maja 1989 in se zavzema za napredek področja managementa v Sloveniji in zastopa interese slovenskih managerjev, povezuje pa več kot 1200 slovenskih managerjev in managerk. Aktivno sodelujejo pri oblikovanju poslovnega okolja v Sloveniji in tako soustvarjajo rast konkurenčnosti slovenskega gospodarstva in sodelujejo pri oblikovanju slovenskega družbenega prostora.

S svojim delom Združenje manager tako:

Priznanja za najboljše

Manager

V Združenju manager pa vsako leto razdelijo različna priznanja, s katerimi nagradijo najboljše slovenske managerje. S priznanji želi združenje izkazati svojo podporo in spoštovanje uspešnim in prodornim managerskim praksam, posameznikom in podjetjem. Tako nagrajujejo izjemne posameznike, ki s svojim delovanjem uspešno gradijo zaupanje in spoštovanje tako znotraj kot zunaj kolektiva. S posebnim priznanjem Mladi manager pa nagrajujejo in prepoznavajo uspešne mlade  vzornike, ki svoje poslovne rezultate in uspehe gradijo na najvišjih standardih profesionalnega in etičnega managementa.

Združenje podeljuje sledeča priznanja:

Mladi manager

S svojim priznanjem Mladi manager želi združenje na zemljevid slovenskega managementa postaviti mlade, uspešne, perspektivne in prodorne managerke in managerje. S tem priznanjem želijo izpostaviti managerje, ki so že na samem začetku svoje managerske poti prepoznani po odličnosti svojega vodenja. Nagrajuje se torej izjemne posameznike, ki s svojimi prvimi koraki že uspešno gradijo zaupanje in spoštovanje tako znotraj svojega kolektiva kot v širšem prostoru. Priznanje se perspektivnim mladim managerjem podeljuje že od leta 1999, ko je bilo poznano pod imenom Mladi poslovnež, leta 2005 pa so priznanje preimenovali v Mladi manager.

Na razpis za priznanje Mladi manager se lahko prijavijo kandidatke in kandidati, ki so člani poslovodstva podjetja in so na trenutnem delovnem mestu vsaj dve leti, so stari do največ 40 let v letu, za katerega se podeljuje priznanje, podjetje, iz katerega prihaja kandidatka oziroma kandidat, dosega dodano vrednost, ki je višja od povprečja slovenskega gospodarstva oziroma panoge v kateri deluje, posluje stabilno in na območju Republike Slovenije, kandidatkin/kandidatov način vodenja pa je skladen z etičnim kodeksom Združenja Manager.  Pri izboru prejemnika priznanja komisija upošteva poslovne in druge dosežke kandidatke oziroma kandidata, ki pozitivno vplivajo na poslovanje podjetja, ki ga vodi in tudi na širše okolje. Komisija pa ocenjuje tudi izkazane vodstvene kompetence in delovanje v skladu z etičnimi in profesionalnimi načeli, ki jih zagovarja Združenje Manager. Na izbiro zmagovalca pa pomembno vpliva tudi osebna predstavitev kandidatov.

V zadnjih treh letih so priznanje prejeli:

© 28. 04. 2024 - Inti.si.