Novi DS4 ostaja zvest dediščini znamke DS
| Članek je bil prebran 1.494 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Novi DS4 s sabo seveda nosi številne tehnološke inovacije in novosti. V marsikaterem pogledu je to povsem novo vozilo, s sodobno opremo in po meri sodobnega človeka. Toda po drugi strani z marsikatero potezo novi Citroen ds4 še vedno ostaja zvest  dediščini svoje znamke. V njem je mogoče prepoznati značilen DNK oziroma genetski zapis znamke DS. Tako je tudi 60 let po prvotnem modelu znamke DS v novem DS4 še vedno mogoče prepoznati duh začetkov. To je vidno že na legendarni okrasni maski. Ds4 ponuja nov prednji del vozila, s čimer dopolnjuje dosedanjo podobo znamke DS. Gre za okrasno masko DS Wings, ki je na tem vozilu preprosto ne morete spregledati. Na sredini okrasne maske se nahaja logotip DS, s čimer ta model poskrbi za šarm in karizmo. Šest-kotna oblika spominja na izvorni model DS, s to nadgradnjo, da je pri ds4 sprednji del videti še nekoliko bolj prestižen in z več značaja. To, da je DS že od samega začetka sinonim za eleganco, seveda ni potrebno posebej poudarjati. To je vidno tudi pri novem ds4, ki je avtomobil za vse tiste, ki si želijo drznosti, ki je senzibilno zapakirana v brezčasno eleganco. Dizajn tega modela je res nekaj edinstvenega in posebnega, toda v njem je brez težav še vedno mogoče prepoznati začetne linije, ki so temelj znamke DS.

ds4Da bi ds4 na cesti vendarle nekoliko izstopal, so pri Citroenu poskrbeli s prenovljeno tehnologijo za osvetljavo vozila. Gre za osvetljavo DS LED VISION, s katero je svetlobni izraz tega avtomobila takšen, da ga na cesti enostavno ni mogoče spregledati. Mnogi osvetljavo tega modela opisujejo kot privlačno, zapeljivo, karizmatično – skratka, s pridevniki, katere bi si želela večina avtomobilov na tržišču. Osvetljava tega vozila zajema pomične smerne kazalce (katerim na trgu ni para), nove smerne žaromete (ksenonske žarnice in moduli LED) in prednje meglenke (diode LED). Poleg tega ima vozilo tudi funkcijo za statično osvetlitev ovinka. S ksenonskimi žarnicami so pri znamki želeli izboljšati vidljivost na cesti in s tem vozilo narediti še bolj varno.

Stil ostaja umirjen in eleganten. To je že v preteklosti odlikovalo znamko DS in to jo odlikuje tudi danes. Brezčasna eleganca ne pomeni samo dovršenih zunanjih linij, ampak tudi do potankosti izdelano oziroma dodelano notranjost vozila. DS4 ne bi bil predstavnik DS, če se ne bi mogel pohvaliti z izjemno notranjostjo in dih jemajočo zunanjostjo. Pri tem modelu so bili zato uporabljeni samo najboljši materiali (plemeniti materiali). Na sedežih je tako uporabljeno usnje, ki je primerljive kakovosti usnja, katerega uporabljajo za paščke pri ročnih urah, česar doslej pri oblazinjenju sedežev v avtomobilih gotovo nismo bili vajeni. Gre torej za eleganco in udobje na novi, višji ravni. DS je že od nekdaj pomenila izjemen čut in smisel za estetiko in tega so se seveda držali tudi pri razvijanju novega ds4. Znamka DS pa svoj prestiž dopolnjuje še z dvobarvno ponudbo strehe in karoserije. S tem lahko svoj novi ds4 kupci izberejo povsem po svoji podobi. V razredu premium limuzin je tako na voljo kar 33 različic individualizacije (barve karoserije, vrste notranjega oblazinjenja, barva strehe, itd.).

Preberite si še več o Citroenovem priljubljenem gospodarskem vozilu Jumper!

© 29. 04. 2024 - Inti.si.