Posebna notranja vrata
| Članek je bil prebran 5.099 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Na tržišču je na voljo kar precej različnih modelov vrat, kljub temu pa mnogi proizvajalci ob redni ponudbi svojim strankam ponujajo tudi izdelavo posebnih vrat po meri. To pomeni, da stranka proizvajalcu zaupa svoje želje in potrebe, ta pa se nato v skladu s tehničnimi zahtevami potrudi strankinim željam čim bolje prisluhniti. Pri izdelavi takšnih posebnih notranjih vrat je potrebno seveda pričakovati nekoliko višjo ceno kot pa če bi šlo za običajna vrata, ki jih proizvajalec sicer nudi v rednem programu.

Kakšna vrata si lahko omislimo?

StanovanjePri svojih željah smo seveda omejeni s tehnično izvedljivostjo, o kateri nas pouči proizvajalec sam. Sicer pa se je mogoče na primer odločati za: notranja vrata harmonika, zgibna notranja vrata, steklena drsna notranja vrata, roto notranja vrata, nihajna notranja vrata, vrata s kamnitim furnirjem, tapecirana notranja vrata, zvočno izolirana notranja vrata, ipd. Vsaka izmed tovrstnih vrat imajo svoje specifične prednosti in lastnosti, zaradi katerih se jih običajno namešča v situacijah, ko tako zahtevajo razmere.

Vrata harmonika tako služijo predvsem za pregrajevanje prostorov, z njimi pa se prihrani tudi prostor za odpiranje.

Zgibna vrata se običajno namešča v majhne prostore, ki ne dopuščajo vgradnje standardnih vrat. Na tak način lahko privarčujemo dragoceni prostor.

Steklena drsna vrata se namestijo v dnevne prostore, z njimi zgolj akustično pregradimo prostor, vizualno pa ne prekinjamo bivalnih prostorov. Z njimi tudi ne izgubljamo dragocene svetlobe in so odlična rešitev za vrata, ki vodijo na hodnik ali v prostore brez oken.

Roto vrata se odpirajo tako, da se rotirajo okoli lastne osi. Vratno krilo se torej obrne in zdrsne vstran. Taka vrata je moč odpreti tako navzven kakor navznoter. Za njihovo odpiranje potrebujemo izjemno malo prostora.

Nihajna notranja vrata se običajno nameščajo v bivalne prostore, med kuhinjo in jedilnico oziroma povsod tam, kjer želimo zgolj delno pregraditi prostor in tako prostore ohraniti še vedno povezane.

Vrata s kamnitim furnirjem so na našem tržišču relativna novost. Zaradi edinstvenih lastnosti kamna pomenijo unikaten izdelek in v dom prinesejo naravo. Ne priporoča se jih nameščati v prostore, kjer obstaja povečana verjetnost, da bo kamen močno izpostavljen umazaniji.

Tapecirana notranja vrata so vizualno lep dodatek, običajno jih je mogoče tapecirati v usnje in tudi z vzorcem.

Zvočno izolirana notranja vrata se namestijo povsod tam, kjer želimo omejiti hrup in zvoke, na primer na vrata glasbenih studiev ipd.

Ena izmed kakovostnih vrat po meri kupca so AJM vrata.

© 28. 04. 2024 - Inti.si.